ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΣΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

6

Τις παλιές καλές εποχές θύμισε σε όλους η συνάντηση του Δημάρχου Νισυρίων, Δρα Χριστοφή Κορωναίου με τα μέλη και στελέχη του ιστορικού συλλόγου της Νέας Υόρκης, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 7 Φεβρουαρίου 2019 στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια.
Η συνάντηση έλαβε χώρα πέντε περίπου χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση που διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο και στην οποία ο Δρ. Κορωναίος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ως Δημάρχου Νισυρίων και έδωσε το έναυσμα στους Νισύριους της Νέας Υόρκης το Μάιο του 2014 να κατέβουν οργανωμένα στο νησί και να διασφαλίσουν την εκλογή του Χριστοφή Κορωναίου και του ομογενή επιχειρηματία Αντώνη Καρπαθάκη ως συμβούλου.
Ο Δρ. Κορωναίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας  έκανε ειδική μνεία στην προσφορά του Αντώνη Καρπαθάκη που απεβίωσε στις 25 Φεβρουαρίου 2018 σε ηλικία 65 ετών και τόνισε ότι στο συνδυασμό με τον οποίο θα διεκδικήσει την  επανεκλογή του θα  συμμετάσχει και η ομογενής ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη.
Το ακροατήριο δέχτηκε με χειροκροτήματα την απόφαση του δημάρχου να δώσει την δυνατότητα στους Νισύριους της Νέας Υόρκης να έχουν τον δικό τους άνθρωπο στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των τελευταίων πέντε ετών και εστίασε την προσοχή του στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς επίσης και στα έξι έργα τα οποία είναι έτοιμα προς υλοποίηση και συγκεκριμένα στον  εξορθολογισμό δικτύου ύδρευσης στο Μανδράκι, περίφραξη των σφαγείων, τσιμεντόστρωση δρόμου προς ΧΥΤΑ, επισκευή και ανακαίνιση κοινότητας Πάλων, επισκευή και ανακαίνιση κοινότητας Εμπορειού και κατασκευή ελαιοτριβείου στα παλιά σφαγεία.
Αναφερόμενος στην υλοποίηση των έργων επεσήμανε ότι η δική του θητεία ήταν η πιο δύσκολη λόγω των Μνημονίων, διότι υπήρχαν περιορισμένοι πόροι και κονδύλια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η έξοδος της χώρας από το καθεστώς των μνημονίων θα παράσχει τη δυνατότητα στο δήμο να προχωρήσει στην υλοποίηση των προαναφερόμενων έργων.
Μετά την ομιλία του δημάρχου ακολούθησε συζήτηση για τη μαρίνα στους Πάλους, για τον ξενώνα των ξενώνα των Νικιών, για την αξιοποίηση των Λουτρών Παντελίδη, καθώς επίσης και για τις επενδύσεις.
Τον δήμαρχο καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Παπαμιχαήλ και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και ευεργέτης του σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νίκος Ανδριώτης.
Μετά το πέρας της συζήτησης έκοψαν τη τούρτα των γενεθλίων του βοηθού γραμματέα του Συλλόγου Ευάγγελου Καμβίσιου.
Ο δήμαρχος Νισυρίων απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με τις εντυπώσεις από τη συνάντηση επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι σε έναν χώρο με τις καλύτερες αναμνήσεις και να συνομιλείς με φίλους και συναγωνιστές».
Αναφερόμενος στα μηνύματα των συμπατριωτών του επεσήμανε: «Πρόκειται για μηνύματα αγάπης για τη Νίσυρο και υποστήριξης για την αλλαγή που επιδιώκουμε και οραματιζόμαστε για τη Νίσυρο Υπάρχει ενθουσιασμός και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για μένα. Έχω μιλήσει και με ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στη Νίσυρο και να γίνουν μάρτυρες της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για την αναγέννηση του νησιού».
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Παπαμιχαήλ απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε: «Η ενημέρωση του Δημάρχου ήταν εμπεριστατωμένη και κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού. Αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της δημοτικής αρχής και έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τις διάφορες κοινότητες και το ίδιο το νησί. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές».
Ο Νίκος Ανδριώτης πρόσθεσε: «Ήταν μια συνάντηση για να ακούσουμε το δήμαρχο του νησιού για τα πεπραγμένα των πέντε προηγουμένων ετών, να τονώσει το ηθικό σε μας τους καλοπροαίρετους και αυτούς που θέλουν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ του «θα» και της πραγματικότητας. Ο Δήμαρχος απόψε δεν είπε τι θα κάνει, αλλά τι έχει γίνει μέχρι στιγμής στη Νίσυρο.
Μ’ αυτά τα δεδομένα να ψηφίζουμε.  Το ό,τι θέλει να διεκδικήσει μια ακόμη θητεία με όλες τις περγαμηνές, τα διπλώματα και τις δουλειές που έχει και την οικονομική ευχέρεια που έχει λέει πολλά.  Πιστεύω πως το τελευταίο πράγμα που θα χρειαζόταν να κάνει είναι να γίνει δήμαρχος Νισύρου. Το έκανε γιατί το ήθελε».
Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές επεσήμανε: «Αν συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία και αν εξασφαλίσουμε την επανεκλογή του για μια ακόμη τετραετία θα είναι προς το καλό της Νισύρου και των κατοίκων της, συμπεριλαμβανομένων και όλων εμάς που ζούμε στο εξωτερικό και δη στη Νέα Υόρκη», κατέληξε ο κ. Ανδριώτης