ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Παρουσιάσθηκε το ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) για το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Όλα τα έργα που υπεβλήθησαν από τον Δήμο Νισύρου ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα:

  • Βελτίωση και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων Μανδρακίου Νισύρου (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω-Νισύρου-Αστυπάλαιας) 2.000.000.0 ευρώ
  • Δημιουργία Μονάδων αφαλάτωσης με χρήση ΑΠΕ (Δήμος Νισύρου), 1.000.000 ευρώ
  • Έργα ύδρευσης των οικισμών Εμπορείου και Νικειών (Δήμος Νισύρου) 1.600.000 ευρώ.

Το λιμάνι της Νισύρου είναι η πρώτη φορά που εντάχθηκε σε αναπτυξιακό πρόγραμμα μετά την τελευταία επέκταση που έγινε το 1997 επί δημαρχείας Βασίλη Πάχου με πόρους που διέθεσε ο Δήμος Μανδρακίου, και τα λιμενικό ταμείο Κώ-Νισύρου. Η μελέτη για την επέκταση του λιμανιού θα εκπονηθεί από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) σε συνεργασία με την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ).

Η μελέτη για το έργο της Δημιουργίας Μονάδων αφαλάτωσης με χρήση ΑΠΕ, ήδη εκπονείται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με σύμβαση που υπεγράφη με τον Δήμο Νισύρου.

Η μελέτη για τα Έργα ύδρευσης των οικισμών Εμπορείου και Νικειών βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο επικαιροποίησης από το Δήμο Νισύρου.

Με όλα αυτά τα έργα και άλλα που έχουν υλοποιηθεί, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Νίσυρο για την Νησιωτική Πολιτική το 2016 αρχίζουν να γίνονται πράξη.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, και του εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δήμου Νισύρου και ολόκληρου του λαού της Νισύρου.

Η Νίσυρος προχωρεί με γοργά βήματα στο δρόμο της προόδου, με σκληρή δουλειά και όραμα. Σήμερα μετά από τρία χρόνια δουλειάς αφήνουμε πίσω το παρελθόν και προχωρούμε στο δρόμο της ανάπτυξης, βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό οικονομικό επίπεδο με την χρηστή διαχείριση των πόρων μας.