Η Νίσυρος στην οικογένεια της HOPEgenesis

Η Νίσυρος, μετά από αίτημα του Δημάρχου Χριστοφή Κορωναίου, έγινε δεκτή στην οικογένεια της HOPEgenesis.
H HOPEgenesis είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Τα ιδρυτικά της μέλη προέρχονται από το χώρο της υγείας, της επικοινωνίας, της ανάπτυξης και του πολιτισμού. Υποστηρίζεται από ομάδα γυναικολόγων, μαιών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και εθελοντών που μοιράζονται τους στόχους και το όραμά της.
Δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες, ανεξαρτήτως των οικονομικών κριτηρίων, που ζουν σε απομονωμένες περιοχές να ταξιδεύουν στην Αθήνα πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν.

Περισσότερα...

Η επίσκεψη του κλιμακίου γιατρών του "ΥΓΕΙΑ" στη Νίσυρο.

Την Νίσυρο επισκέφθηκε κλιμάκιο ομάδας εθελοντών γιατρών του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Ιουλίου 2017 και προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Νισύρου.

Οι γιατροί της Ομάδας πραγματοποίησαν ιατρεία στο Δημοτικό Σχολείο που είχε διαμορφωθεί σε ένα εξεταστικό κέντρο, ένα μικρό νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Η ομάδα των εθελοντών αποτελείτο από 26 ιατρούς 16 ειδικοτήτων καθώς και 34 εθελοντές από το νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των εταιριών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι ειδικότητες των ιατρών που ήλθαν στη Νίσυρο ήταν: αγγειοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί και ωτορινολαρυγγολόγοι. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, pap-test, υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς και οφθαλμολογικούς ελέγχους.

Περισσότερα...

Εθελοντές γιατροί της "Ανοικτής Αγκαλιάς" στη Νίσυρο.

Στη Νίσυρο βρέθηκε από την Τετάρτη 6 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Απριλίου, κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, με το πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», όπου έφθασαν και ανεχώρησαν με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», αποτελείτο από παιδιάτρους, παιδοχειρουργό, παθολόγο, οδοντιάτρους, ακτινολόγο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, τεχνολόγο μικροβιολογικών εργαστηρίων, Μαία, Δερματολόγο, ψυχολόγο και νοσηλεύτριες.

Περισσότερα...

Οι Γιατροί του Κόσμου στη Νίσυρο.

Στη Νίσυρο βρίσκεται από χθές, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2016, κλιμάκιο της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου/ Medecins du Monde », οι οποίοι εξετάζουν δωρεάν τους κατοίκους του νησιού μας. Το κλιμάκιο αποτελείται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων: οφθαλμίατρο, γυναικολόγο, παιδίατρο και καρδιολόγο. Πολλοί είναι οι κάτοικοι που επισκέπτονται τους γιατρούς για εξετάσεις. Ο Δήμος Νισύρου ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς γι’ αυτή τους την προσφορά. Οι επισκέψεις αυτές των γιατρών είναι πολύ σπουδαίες για το νησί μας και συμβάλλουν σημαντικά στην διατήρηση της υγείας των κατοίκων. Ευελπιστούμε , τέτοιου είδους επισκέψεις να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.