Ηφαιστειάδα 2017.

Ξεκίνησαν χθες, 18 Αυγούστου, οι προβολές των ταινιών που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εβδομάδας κινηματογράφου που οργανώνει ο Δήμος Νισυρίων με τίτλο «Ηφαιστειάδα». Η «Ηφαιστειάδα» έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια και στόχος του Δήμου μας είναι να καθιερωθεί ως ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου με ταινίες που έχουν αναφορά στα ηφαίστεια.Υπεύθυνη της οργάνωσης είναι η σκηνοθέτης Ελένη Αλεξανδράκη.

Συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στη Νίσυρο.

Ο Δήμος Νισυρίων τιμώντας το έτος της Δωδεκανήσου που ανακήρυξε η Βουλή των Ελλήνων ομόφωνα κατά την ειδική συνεδρίαση την 1η Μαρτίου για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα, σας καλεί στη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από το έργο του, με τη μουσική του και την μελοποίηση των μεγάλων ποιητών του Ελληνισμού, γίνεται εκφραστής οραμάτων, ελπίδας, ειρήνης, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» πλαισιωμένη από τον Βασίλη Λέκκα και τη Ζωή Παπαδοπούλου, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στο Παλιόκαστρο, σε μια συναυλία αφιερωμένη στα πιο αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, σε λυρικές, μελαγχολικές εξαίσιες μελωδίες του μεγάλου μας συνθέτη, καθώς και τραγούδια από το ορατόριο Άξιον Εστί.

Περισσότερα...

Έκθεση ζωγραφικής στο Καρβαΐνειο Σχολείο των Πάλων

Tο Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 19:30 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του μεγάλου Νισύριου ζωγράφου Δημήτρη Σακελλαρίδη. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην ειδικά για το σκοπό αυτό διαμορφωμένη μεγάλη αίθουσα του Καρβαΐνειου Σχολείου στους Πάλους και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, σηματοδοτώντας έτσι και την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για μετατροπή του συγκεκριμένου κτιρίου σε Δημοτική Πινακοθήκη και πολυχώρο πολιτισμού. Η πραγματοποίηση της έκθεσης έργων του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη στο νησί μας, αποτελεί υψηλής αξίας πολιτιστικό γεγονός που τιμά και προβάλλει την πατρίδα μας.

Περισσότερα...