ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ:

«Ανακαίνιση, επέκταση, αναβάθμιση, λειτουργία,
συντήρηση και εκμετάλλευση των Δημοτικών Λουτρών Νισύρου»
CPV:70110000

Οι Δημοτικές Τουριστικές Επιχειρήσεις Νισύρου (ΔΗ.ΤΟΥΡ.Ε.Ν.Α.Ε.),προκηρύσσουν ανοικτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης στο έργο: «Ανακαίνιση, επέκταση, αναβάθμιση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση των Δημοτικών Λουτρών Νισύρου».
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου (ώρα 12.00), στα γραφεία των ΔΗ.ΤΟΥΡ.Ε.Ν. ΑΕ, στη νήσο Νίσυρο του Νομού Δωδεκανήσων (ΤΚ 85303).
Για τον σκοπό αυτό, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο καλείται να εκδηλώσει ενδιαφέρον, υποβάλλοντας, εμπρόθεσμα, την προσφορά του με τα προβλεπόμενα στην παρούσα έγγραφα και λοιπά δικαιολογητικά.

Για να διαβάσετε την προκήρυξη, πατήστε εδώ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΩΣ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ Τεύχος Β’ αριθμός 2433, με το οποίο γίνεται αναγνώριση του φυσικού πόρου «Πηγή Μανδρακίου Δήμου Νισύρου» που βρίσκεται στο Μανδράκι Νισύρου ως ιαματικού. Έπρεπε να περάσουν δεκάδες χρόνια για να φτάσουμε στην αναγνώριση των ιστορικών Ιαματικών Λουτρών του Μανδρακίου. Χρειάστηκαν δυο χρόνια επίμονης προσπάθειας της δημοτικής αρχής για να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Η αναγνώριση αυτή θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη των Ιαματικών Λουτρών και θα βοηθήσει τις διαδικασίες παραχώρησης τους σε ιδιώτη που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απόφαση για τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά

Την Παρασκευή 13η Ιανουαρίου, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρισης Νισύρου (ΔΗ.ΤΟΥΡ.Ε.Ν) Α.Ε. στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι της εταιρίας MAZARS που εκπόνησε την οικονομοτεχνική μελέτη των Ιαματικών Λουτρών, αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών Νισύρου σε εταιρεία Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) που θα δημιουργηθεί από τον επενδυτή που θα προκύψει από τον επικείμενο διεθνή διαγωνισμό.
Η επένδυση για τα Ιαματικά Λουτρά είναι του ύψους των 5 εκατομυρίων ευρώ για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας επιπέδου 5 αστέρων η οποία θα παρέχει εργασία σε 25 άτομα. Η μίσθωση θα είναι διάρκειας 30 ετών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 10 έτη.

Περισσότερα...

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 3389/2005 ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΔΙΤ) ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ,ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΝΙΣΥΡΟΥ»

Στις 17/10/2016, μετά από συνεδρίαση της Διυπουργικής επιτροπής συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, αποτελούμενη από τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κύριο Γεώργιο Σταθάκη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, με προοδεύοντα τον κ. Σταθάκη, και παρόντος του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικολάου Ματζούφα, αποφάσισε την ένταξη του έργου  «Ανακαίνιση, επέκταση, αναβάθμιση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση των δημοτικών λουτρών Νισύρου». Ο Δήμος Νισύρου ευχαριστεί θερμά όλους τους Υπουργούς, καθώς και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΙΤ, για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους στην επιτυχία του πρώτου βήματος στην υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού για την Νίσυρο έργου.  

Περισσότερα...