ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΓΥΑΛΙΟΥ

ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΓΥΑΛΙΟΥ

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 ψηφίστηκε στην Βουλή το Πολυνομοσχέδιο των Ρυθμίσεων για την Εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις. Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 κυκλοφόρησε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως Νόμος του Κράτους με αριθμό 4512. Στον Νόμο αυτό περιλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν τα λατομεία.
Οι επώνυμες Κασσάνδρες που επιζητούν και προβλέπουν το κακό της Νισύρου και την οπισθοδρόμηση της κοινωνίας μας, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο και σε ορισμένες περιπτώσεις με ύβρεις, να κατασυκοφαντήσουν την Δημοτική Αρχή και κυρίως τον Δήμαρχο, για την απραξία τους στο θέμα που αφορά την νέα νομοθεσία για τα μεταλλεία εκτιμώντας ότι η εφαρμογή της θα οδηγούσε στην μείωση των εσόδων του Δήμου από το Λατομείο του Γυαλιού. Για άλλη μια φορά διαψεύστηκαν. Παρά ταύτα συνεχίζουν την διάδοση ψευδών ειδήσεων για να δηλητηριάσουν αφενός τη Νισύρικη κοινωνία και αφετέρου να αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν την εκτέλεση έργων στο νησί.  

Περισσότερα...

ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ ΓΥΑΛΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, σε μια ιστορική για τη Νίσυρο απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, μεταφέρθηκε το Ανατολικό τμήμα της νησίδας Γυαλιού στο Δήμο Νισύρου από το Δημόσιο. Στην ολομέλεια της Ελληνικής βουλής ψηφίστηκε ο νόμος «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας ΕΕ2016/881 και άλλες διατάξεις», όπου στο μέρος 1ο Άρθρο 26, παραχωρήσεις Δημοσίων ακινήτων, παράγραφος 4, γίνεται η παραχώρηση του Ανατολικού τμήματος του Γυαλιού στο Δημο Νισύρου.

Περισσότερα...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ ΓΥΑΛΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

Σε συνέχεια της ιστορικής για τη Νίσυρο απόφασης της Βουλής των Ελλήνων, της 28ης Ιουλίου 2017 με την ψήφιση του νόμου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας ΕΕ2016/881 και άλλες διατάξεις», όπου στο μέρος 1ο Άρθρο 26, παραχωρήσεις Δημοσίων ακινήτων, παράγραφος 4, γίνεται η παραχώρηση του Ανατολικού τμήματος του Γυαλιού στο Δημο Νισύρου, είναι αναγκαίο να γίνει μια αναφορά στην ιστορία της νησίδας Γυαλί και του ιδοκτησιακού της καθεστώτος μέχρι χθές.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

Η νησίδα Γυαλί είναι ένα από τα έξι μικρονήσια που περιβάλλουν τη Νίσυρο. Τα υπόλοιπα πέντε είναι η Παχειά, η Πυργούσα, η Κανδελιούσα, η Στρογγυλή και ο Άγιος Αντώνιος.

Περισσότερα...