Ο Δήμαρχος Νισύρου στο παγκόσμιο συνέδριο για τα έξυπνα νησιά.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος συμμετείχε στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο με τίτλο «Smart Islands» (Έξυπνα Νησιά) που έλαβε χώρα στη Μαγιόρκα της Ισπανίας στις 20 και 21 Απριλίου.  Ο Δήμαρχος ήταν προσκεκλημένος από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου με συμμετοχή σε θέματα ανανεώσιμων πηγών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Στόχος του συνεδρίου ήταν να ανιχνευθεί η ανάγκη εξεύρεσης νέων εργαλείων και υπηρεσιών για την επίτευξη αποτελεσματικής διαχείρισης των νησιωτικών περιοχών για να μετριάσει τις αδυναμίες του νησιωτικού χαρακτήρα, όπως η εποχιακή αύξο-μείωση του πληθυσμού, η εποχικότητα, η μη βιώσιμη κινητικότητα και η απώλεια νέων ανθρώπων και ταλέντων.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί την πρώτη παγκόσμια εκδήλωση που ηγέτες νησιών,  εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της βιομηχανίας, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, και διεθνείς οργανισμοί από όλο τον κόσμο συναντώνται για  να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά και να χαράξουν γραμμή για τις επόμενες δράσεις. Πρόεδρος του συνεδρίου ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Ισπανίας, κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. Στο συνέδριο υπήρχαν εκπρόσωποι από 120 νησιά και οι συμμετέχοντες έφθασαν τους 500 σύνεδρους.
Ο Δήμαρχος Νισύρου είχε πολλές συναντήσεις κατά την διάρκεια του συνεδρίου για θέματα και προβλήματα που είναι κοινά με αυτά της Νισύρου