Οριστική λύση στο πρόβλημα του Σφαγείου Νισύρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος σε ταξίδι του στη Ρόδο για θέματα του Δήμου, επισκέφθηκε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, συνοδευόμενος από τον Νισύριο τοπικό παράγοντα της κοινωνίας της Ρόδου κ. Νίκο Καλαφατά, στην διάρκεια της οποίας το κυρίαρχο θέμα συζητήτησης ήταν αυτό της λειτουργίας του σφαγείου της Νισύρου. Ο Δήμαρχος ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραλαβής από τον Δήμο Νισύρου των σφαγείων, έργου που χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου και ολοκληρώθηκε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο Δήμος Νισύρου εξασφάλισε την παροχή ρεύματος τον Νοέμβριο του 2016 μετά από διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από ένα έτος μια και η εκκρεμούσα αίτηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής για παροχή ρεύματος ήταν για ελαιοτριβείο που δήθεν εστεγάζετο στον ίδιο χώρο. Μάλιστα στη Νίσυρο έφθασε το 2013 εκπρόσωπος της αρχαιολογικής υπηρεσίας Δωδεκανήσου, από το τμήμα κλασσικών αρχαιοτήτων, για να κάνει αυτοψία στο νέο ελαιοτριβείο. Φυσικά δεν βρήκε ελαιοτριβείο στο χώρο αλλά σφαγείο…

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Νισύρου για τις ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ζήτημα αυτό και συγκεκριμένα για την έναρξη της διαδικασίας ίδρυσης και χορήγησης άδειας λειτουργίας του σφαγείου, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι διαδικασίες για την οριστική παραλαβή του έργου. Ο Δήμος Νισύρου με απόφαση του Δ.Σ. ζήτησε άδεια προσωρινής λειτουργίας των σφαγείων για τις ημέρες του Πάσχα μιάς και υπάρχει τώρα ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κ. Ζαννετίδης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Νισύρου ότι εντός των επομένων ημερών θα χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας, διάρκειας τριών μηνών, όπως προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ημερών του Πάσχα.
Σημειώνεται ότι με την οριστική αδειοδότηση του σφαγείου Νισύρου, αναμένεται να υπάρξει αποτέλεσμα και ως προς το πρόβλημα της ανεπιτήρητης και ανεξέλεγκτης βόσκησης που είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο νησί και ο Δήμος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπισή του.
Ο κ. Ζαννετίδης επανέλαβε στον Δήμαρχο Νισύρου ότι η περιφερειακή αρχή στέκεται στο πλευρό των μικρών δήμων του Νοτίου Αιγαίου και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τις νησιωτικές κοινωνίες. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Ηλίας Οικονομιδης.
Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βοήθεια της Περιφέρειας, και την συμβολή του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, προκειμένου να οδηγηθεί σε οριστική λύση το πρόβλημα της λειτουργίας του σφαγείου.

Προηγούμενο