Συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες.

Ο Δήμος Νισυρίων είναι παρών σε όλα τα συνέδρια και εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Νισύρου και στην ανάπτυξη δεσμών του Δήμου μας με άλλους οργανισμούς.

«Νίσυρος ένα γλυπτό από λάβα»

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 ο Δήμος Νισυρίων δια του εκπροσώπου του κ. Οδυσσέα Σακελλαρίδη, παραβρέθηκε στην παρουσίαση «Νίσυρος ένα γλυπτό από λάβα» του Σώματος Προσκόπων της Κοινότητας Ανιχνευτών Χαϊδαρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου. Τα παιδιά του Σώματος Προσκόπων φιλοξενήθηκαν το καλοκαίρι στη Νίσυρο από τον Δήμο. Κατά την παρουσίαση προβλήθηκε ένα καταπληκτικό βίντεο με το οδοιπορικό, τις δράσεις και τις εντυπώσεις των παιδιών από την φιλοξενία τους στη Νίσυρο το οποίο εντυπωσίασε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και συγκίνησε όσους Νισύριους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν.

Οι επικεφαλής της κοινότητας των ανιχνευτών Χαϊδαρίου πρόσφεραν αναμνηστικά στον εκπρόσωπο του Δήμου και πρόεδρο του Συλλόγου Νισυρίων Αθηνών Οδυσσέα Σακελλαρίδη ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νισυρίων κ. Χριστοφή Κορωναίου. Επισης προσέφεραν αναμνηστικά στον κ. Μάνο Σακελλαρίδη, στον κ. Σπύρο Χατζηστεφανή και στην κ. Αγγελική Μιχαήλου. Σύντομα, μόλις το παραλάβουμε, θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα το βίντεο που προβλήθηκε για τη Νίσυρο από τα παιδιά.

Εκδήλωση – Αφιέρωμα στην Κυρά της Λαπήθου και στα Χρονικά της Λαπήθου

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμος Νισυρίων εκπροσωπήθηκε από την κ. Καλλιόπη Καβαλιώτη, στην εκδήλωση – αφιέρωμα στην "Κυρά της Λαπήθου" και στα Χρονικά της Λαπήθου που πραγματοποιήθηκε στην Κυπριακή Εστία στην Αθήνα και διοργάνωσε ο Δήμος Λαπήθου με τον οποίο ο Δήμος Νισύρου έχει αδελφοποιηθεί. Στην συγκινητική αυτή εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας, ακολούθησε ομιλία του δημοσιογράφου του ΡΙΚ κ. Γιάννη Νικολάου και στην συνέχεια προβλήθηκε ντοκυμαντέρ με μαρτυρίες των διασωθέντων φαντάρων. Ακολούθησαν μουσικό πρόγραμμα με την Κωνσταντίνα και Κυπριακοί χοροί από το Χορευτικό Όμιλο της Ε.Κ.Ε. «Ανεμόεσσα».

Η «Κυρά της Λαπήθου» είναι μια ηρωίδα του Ελληνισμού της Κύπρου. Το 1974 ένα θαύμα έσωσε δώδεκα εγκλωβισθέντες στρατιώτες στην καταληφθείσα από τον Αττίλα Λάπηθο της επαρχίας Κερύνειας στην Κύπρο. Το θαύμα ονομαζόταν Ευφροσύνη Προεστού, 71 χρονών τότε, πραγματική σωτήρας των αγνοουμένων επί ένα μήνα νεαρών πολεμιστών Πανίκου Παραλιμνίτη, Κώστα Καστελλανή, Γιώργου Χριστοφή, Στέλιου Θεοδούλου, Κούλλη Κυριάκου, Νίκου Παπαναστασίου, Παύλου Νικολάου, Ανδρέα Γρηγορίου και Νίκου Νικολάου τού 286ΜΤΠ και τών Πολύκαρπου Πέτρου, Αντώνη Φιλίππου και Γιώργου Παπανικολάου του 256ΤΠ.Στη μάχη-μακελειό που εξαπέλυσε την Τρίτη 6 Αυγούστου 1974, για την κατάληψη Καραβά και Λαπήθου, η 28η Μεραρχία τού Αττίλα, δύναμης 8.000 ανδρών, έναντι δύο ισχνών λόχων του 256ΤΠ κι ενός του 286ΜΤΠ συνολικής δύναμης 165 ανδρών, που μαζί τους βρέθηκαν την τελευταία στιγμή και 31 ναρκοθέτες του 70ΤΜΧ, οι συνολικές απώλειες τής ΕΦ ήσαν 86 ηρωικοί νεκροί και αγνοούμενοι, που κυκλώθηκαν, εγκλωβίστηκαν κι εξοντώθηκαν από τους κατακτητές.Θεόσταλτη η Ευφροσύνη, απέκρυψε και τροφοδοτούσε επί ένα μήνα τους δώδεκα, ως τις 4 Σεπτεμβρίου, που τους εντόπισε ο Αττίλας. Δύο κατάφεραν να διαφύγουν. Οι υπόλοιποι υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια, τούς έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, γλύτωσαν όμως την τελευταία στιγμή, όταν οι Τούρκοι βεβαιώθηκαν πως είχε ειδοποιηθεί ο Ερυθρός Σταυρός.Φρικτά και ανήκουστα μαρτύρια υπέστη άκαμπτη μέχρι τέλους και η γριά Ευφροσύνη. Επάξια πήρε τον τίτλο ευγνωμοσύνης «Κυρά τής Λαπήθου». Απεβίωσε στα 90 της το 1993. Η προτομή της στήθηκε κοντά στο κατοχικό οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας το 2002 και από εκεί ατενίζει τον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο.

Ημερίδα για τη Διαχείριση των Βιοαποβλήτων

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμος Νισυρίων συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Η Διαχείριση των Βιοαποβλήτων» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν το θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, ενώ παρουσιάσθηκαν και καλές πρακτικές διαχείρισης βιοαποβλήτων από Φο.Δ.Σ.Α & Δήμους.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωκράτης Φάμελλος και κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος .Κοινή ήταν η διαπίστωση τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των ομιλητών ότι η ορθή διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτελεί κομβικό σημείο τόσο για την επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο ΕΣΔΑ και τα ΠΕΣΔΑ όσο και για περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας.Ο Δ¨ημος Νισυρίων έχει αναπτύξει πρόγραμμα ανακύκλωσης που λειτουργεί με επιτυχία.

Eτήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators του Ισραήλ

Ο Δήμος Νισυρίων συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators του Ισραήλ (ITTAA) που παραγματοποήθηκε την περίοδο 22-24 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα. Πρόκειται για τη σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση του ΙΤΤΑΑ και της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ. Η διοργάνωση του εν λόγω Συνεδρίου έχει τεράστια, άμεσα και μακροπρόθεσμα, πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα μας. Ήδη ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει και στηρίζει το Συνέδριο, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία του. Εντάσσεται δε, στο στρατηγικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδαςγια την ανάδειξη των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών των μελών του και την ανάπτυξη και προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού.

3η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM Expo

Ο Δήμος Νισυρίων συμμετείχε στην 3η Διεθνή Έκθεση GREEK TOURISM Expo, την επίσημη τουριστική Έκθεση της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε 25-27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo. Για μια ακόμα χρονιά η έκθεση απέδειξε τη δυναμική της με τη συμμετοχή 250 εκθετών, 120 διεθνούς επιπέδου Hosted Buyers από 35 χώρες και χιλιάδων επαγγελματιών επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προέρχονταν από όλους τους κλάδους του τουρισμού. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η τάση για προορισμούς που προσφέρουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Προηγούμενο