Ταξίδι του Δημάρχου σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

Στην Αθήνα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος την Παρασκευή 23 Σεπτεβρίου. Είχε μια σειρά επαφών και συναντήσεων που αφορούν τον Δήμο Νισύρου.
Είχε συναντήσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης , στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών .
Τη Δευτέρα 26 Σεπτεβρίου το πρωί ταξίδεψε για Βρυξέλλες όπου παρέμεινε έως την Τετάρτη 29 Σεπτεβρίου προσκεκλημένος από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών.

Στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινονική Επιτροπή διάσκεψη με θέμα: «Η βιωσιμότητα των κοινωνιών των μικρών νησιών». Ο Δήμαρχος Νισύρου έκανε παρουσίαση με θέμα «Η Ολοκληρωμένη Προσέγγιση Συστημάτων στα Μικρά Νησιά με Στόχο Μηδενικά Απόβλητα και Ρύπους». Εκανε αναφορά στην εφαρμογή σύνθεσης ενεργειακών συστημάτων και συστημάτων διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων με στόχο τη μείωση χρήσης ενέργειας και τη μείωση ρύπων και στερεών αποβλήτων.
Στη διάρκεια των εργασιών έλαβε μέρος σε σύσκεψη της «Επιτροπής για την Ευρώπη Μηδενικών Αποβλήτων» και στην «Ετήσια Γενική Διάσκεψη Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών 2016».