Σύσκεψη για το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Νισύρου.

Μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε στο νησί η έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας με την Κώ λόγω της μεγάλης ζημιάς που υπέστη το πλοίο «Παναγία Σπηλιανή» στο λιμάνι της Νισύρου απο την πρόσφατη κακοκαιρία. Στην προσπάθεια να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπο την προεδρία του Δημάρχου Νισύρου κου Χριστοφή Κορωναίου την 24η Μαρτίου. Η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του δημάρχου, διήρκησε περισσότερο απο 1 ώρα και παρεβρέθησαν ο αντιδήμαρχος Μελαχροινάκης Ευάγγελος, ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος Χατζηνικολάου Ιάκωβος, ο πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου Ανδριώτης Μιχάλης, οι σύμβουλοι Σφακιανός Αχιλλέας και Καρούτσου Ειρήνη, επίσης , οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΚΑΤΕΡΟΣ Ηλίας Διακομιχάλης και Νικολίτσης Βασίλειος καθώς και οι Χριστοδούλου Γεώργιος και Σφακιανός Παναγιώτης, Νικολίτσης Αντώνιος, Χαρτοφύλης Δημήτριος, Τριανταφύλλου Γιάννης και Τορίζη Πόπη οι οποίοι ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα.

Έγινε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον ζήτημα της συγκοινωνίας της Νισύρου. Ο Ηλίας Διακομιχάλης ανέφερε πως το πλοίο Παναγία Σπηλιανή θα είναι έτοιμο στα τέλη Μαρτίου. Όσον αφορά στα ωράρια των δρομολογίων, η εταιρία ΚΑΤΕΡΟΣ θα ειναι ανοικτή στις προτάσεις του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση στη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών. Με την επιστροφή του πλοίου «Παναγία Σπηλιανή» θα εκτελούνται 3 δρομολόγια πρός Καρδάμενα και 4 προς Κώ. Για το θέμα των εισιτηρίων στο οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος , ο κύριος Διακομιχάλης δήλωσε πως στα τρία δρομολόγια για την Καρδάμενα και το ένα για την Κώ οι κάτοικοι της Νισύρου θα ταξιδεύουν δωρεάν. Για τα υπόλοιπα δρομολόγια της Κώ θα ισχύει μισό εισιτήριο έως 31 Οκτωβρίου ημέρα λήξης της σύμβασης για αυτές τις τρείς γραμμές.
Επίσης συζητήθηκε και αποφασίστηκε ο Δήμος, σε συνεργασία με τους Δήμους Καλύμνου και Τήλου, να προτείνουν στο Υπουργείο Ναυτιλίας την επαναλειτουργία των δρομολογίων που εκετελούσε το πλοίο Πρωτέας για τη σύνδεση της Νισύρου με τα νησιά Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κώ, Τήλο, Σύμη και Ρόδο.
Όσον αφορά στην τοπική σύνδεση των οικισμών της Νισύρου, ο Δήμαρχος ανέφερε οτι θα υπάρχουν πυκνά δρομολόγια με τα λεωφορεία τους θερινούς μήνες και θα υπάρχει πρόσβαση στην παραλία Λυές.