Σύσκεψη για το αποχετευτικό σύστημα.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα ατελούς λειτουργίας ή παντελούς έλλειψης αποχετευτικού συστήματος που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί του Μανδρακίου, Πάλων και Νικειών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό την προεδρία του Δημάρχου Νισυρίων κ. Χριστοφή Κορωναίου.

Στη σύσκεψη που έγινε την 24η Μαρτίου 2015 στο γραφείο του Δημάρχου και διήρκεσε μιάμισυ ώρα συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Μελαχροινάκης, ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος Γιάκουμος Χατζηνικολάου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καρπαθάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Μιχάλης Κετσές, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ Δημήτρης Μπαϊράμης, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ Χασαπλαδάκης Εμμανουήλ και Παριανός Σταύρος, ο υπάλληλος του συνεργείου του Δήμου Νίκος Χαρτοφύλης, και ο υδραυλικός Τάκης Φωτείνης. ,

Εγινε εκτενής ανάλυση του αποχετευτικού συστήματος του Μανδρακίου και εντοπίστηκαν τα σημεία στον παραλιακό δρόμο όπου υπάρχουν τεράστια προβλήματα και απαιτείται εκσκαφή μεγάλων τμημάτων του δρόμου. Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν τώρα μικρές παρεμβάσεις για προσωρινή μερική επίλυση συγκεκριμμένων προβλημάτων μέχρι το καλοκαίρι, και τον ερχόμενο Οκτώβριο να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ολική επίλυση του προβλήματος. Για τα φρεάτια που βρίσκονται στην περιοχή της ΔΕΗ πρίν το λιμάνι απεφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να σταματήσει η διαρροή αποβλήτων στη θάλασσα. Για την αποσυμφόρηση των φρεατίων εγκρίθηκε ομόφωνα η δημιουργία μεγάλης στεγανής δεξαμενής στην περιοχή μετά το Μιραμάρε που θα δέχεται τα λύμματα και από εκεί θα τα παίρνει το βυτιοφόρο.
Η επέκταση του αποχετευτικού συστήματος των Νικειών έχει ενταχθεί στον προυπολογισμό και τα προβλήματα διαροών που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν άμεσα.
Στον οικισμό των Πάλων υπάρχει παντελής έλλειψη αποχετευτικού συστήματος. Η σύνταξη μελέτης απαιτεί πρώτιστη προτεραιότητα για την λύση του προβλήματος.
Η μελέτη για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα προχωρήσει η Δημοτική αρχή στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου που αποτελεί βασικό πυλώνα για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Νισύρου.