Ταξίδι του Δημάρχου σε Αθήνα και Ρόδο.

ην Αθήνα και τη Ρόδο βρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Ι. Κορωναίος για θέματα που αφορούν το Δήμο μας.
Στην Αθήνα είχε επαφές:
1. Με την Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας και για την προετοιμασία για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
2. Στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα που αφορά την οριστική απόφαση για την μεταφορά των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΝ στο Δήμο μας και για την επίσπευση των διεργασιών πρόσληψης δύο νέων υπαλλήλων και ενός μηχανικού.
3. Με την Διευθύντρια της 2ης ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου) κ. Ιορδανίδου. Συζήτησαν το θέμα της στελέχωσης του ΠΠΙ Νισύρου με δεύτερο γιατρό. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου οι προσπάθειες καρποφόρησαν και σήμερα έχουμε δεύτερο στρατιωτικό γιατρό ο οποίος ασκεί το καθήκον του και παράλληλα υπηρετεί τη θητεία του στη Νίσυρο.

4, Με ειδικούς για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού προκειμένου να οριστικοποιηθούν όλες οι μελέτες εγκατάστασης μονάδας βιολογικού καθαρισμού στη Νίσυρο.
5. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για θέματα που αφορούν το Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και τις συγκοινωνίες στη Νίσυρο.
Στην Ρόδο είχε επαφές:
1. Με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την βοήθεια της Περιφέρειας στην . καλύτερη λειτουργία του Δήμου μας και τα έργα που χρηματοδοτεί η περιφέρεια.
2. Με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Τζανετίδη για θθέματα που αφορούν το σφαγείο της Νισύρου
3. Με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τα έργα που είναι σε εξέλιξη.
4. Με στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για θέματα που αφορούν το Δήμο και με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δωδεκανήσου.
5. Επίσης είχε συνάντηση στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για την επίλυση του θέματος Αιγιαλού και Παραλίας.