Η Νίσυρος στο Δίκτυο Νήσων Ενάλιων Διαδρομών.

Ο Δήμος Νισύρου συμμετέχει στο Δίκτυο Νήσων Ενάλιων Διαδρομών, μαζί με 7 άλλους Δήμους, τον Δήμο Σκύρου, Ελαφονήσου, Κέας, Κιθύρων, Μεγίστης, Οινουσών και Ψαρών.

Πρόεδρος  του Δικτύου είναι ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του Δικτύου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στο ΖΑΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ στην Αθήνα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής ο οπόιος χαιρέτησε την πρωτοβουλία και εξήρε την σημασία της συμβολής του Δικτύου τόσο στην ανάπτυξη του τοπικού αλλα και του συνολικού εθνικού τουρισμού και εξέφρασε την στήριξη του στον νέο φορέα. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Δρ. Δημήτρης Νανόπουλος Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος κ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε στους σκοπούς του Δικτύου και στην σημασία που έχει για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού. Η Νίσυρος λόγω της μορφολογίας της διαθέτει ένα πλούσιο και πολύμορφο θαλάσσιο βυθό τον οποίο θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες της εναλλακτικής μορφής τουρισμού των ενάλιων διαδρομών.